Digitalne novosti in marketinške dobre prakse: 24/6/2022

Kako napisati tekst, ki prodaja? | Lookalike tudi na Shopify | Kako izkoristiti razširjenost ‘dark mode’ | Najboljša orodja za raziskavo trga | Nabor TOP brezplačnih izobraževanj iz digitalnega marketinga | Primer dobre prakse oglasov na Instagramu

💡 Imate težave z inspiracijo, idejami in kreativnostjo? Ne znate skomunicirati dodane vrednosti in pomembnosti lastnega produkta ali storitve? Naletela sem na Twitter objavo, kjer se lahko naslednjič jabolka problema lotite s 4A modelom. Uporabna stvar, ki deluje na veliko primerih in jo toplo priporočam vsaj za preizkus.

➡️ Uporabljate eno bolj uporabnih funkcionalnosti FB-ja? Lookalike Audience je poleg FB-ja predstavil tudi Shopify kakšen mesec nazaj, ampak je ta dostopna samo enterprise strankam. V roke mi je prišel feedback dveh marketingašev, ki sta novo funkcijo preizkusila. Ugotavljata:

  • Velikost lookalike audienca je med 1-2M uporabnikov, kar ob večjih vložkih pomeni, da boste hitro izčrpali možnosti targetiranja.
  • Primernejši je za manjša podjetja in prodajalce, ki pa trenutno to funkcije še ne morejo dostopati.
  • Verjetno se bo funkcija s časom izboljšala, saj bo imela več podatkov (uporablja podatke vseh Shopify trgovcev.

➡️ Ste vedeli, da naj bi kar 82% uporabnikov preferiralo ‘dark mode’? In da vam screenshot vsebine, ki je v dark mode, lahko prinese večji izplen na oglaševanju? Zato, ker ga večina uporabnikov zameša z organsko vsebino. S tem preprostim trikom je nekaterim uspelo. Pri naslednji oglaševalski kampanji, ki bo vsebinsko vključevala screenshot, lahko zadevo preizkusite tudi sami.

💡 Ptički že dolgo čivkajo, da je pomembno in nujno spremljati in analizirati dogajanje na trgu, saj si lahko tako pridobite konkurenčno prednost in od tistih (ki plačuje ogromne zneske za raziskavo) poberete know-how ter ga prezrcalite in uporabite na lastnem primeru . Že nekaj nisem zasledila tako uporabnega bloga najboljših orodij za raziskavo trga. Od plačljivih do brezplačnih, od analitičnih, namenjenih raziskavi trga in obnašanju uporabnikov, do vaših asistentov pri objavljanju na družbenih omrežjih.

➡️ Če bi se radi priučili določenih področij digitalnega marketinga, niste pa za to pripravljeni investirati cele dneve, je Neil Patel pripravil video nabor res dobrih in brezplačnih izobraževalnih programov/akademij, ki jih lahko spremljate kadarkoli in kjerkoli, preko spleta. Sama sem dala čez en program od njega in moram priznati, da je bil izjemno celosten in koristen. Težko sem verjela, da se kaj takega ponuja brezplačno.

➡️ Nova omejitev za Local Google Ads oglase. Od konca junija naprej, bodo lahko oglaševali le tisti, ki imajo več kot 5 mnenj strank. S tem se želi Google zaščiti pred scammerji in želi izboljšati oglase, ki jih ponuja svojim strankam. Če vam manjka kakšen, predlagam postavitev strategije, s katero boste generirali redne ocene, saj vam te prinašajo pozitiven signal tudi za SEO.

➡️ Je kje oglaševanje cenejše kot na Google Ads? Ja, in v povprečju za kar 30 %. Microsoft oziroma njegov brskalnik Binge omogoča oglaševanje na podoben način kot Google. Glavna razlika ostaja v tem, da Binge ni tako razširjen in uporabljen kot njegov konkurent, se pa njegovi uporabniki iz leta v leto vztrajno povečujejo. Če vas zanimajo alternativne rešitve in si želite biti pri prvih … dobrodošli k testiranju

💡 Primer dobre prakse oglasov na Instagramu, s komentarji in razlago. Zakaj odkrivati toplo vodo, če so jo nekateri že odkrili in je vse kar morate, le namestiti pipo na lasten lijak? 😉